club embleem blauw (1)
VCM-ers vieren (eindelijk) hun feestje.

Foto’s leiden tot sterke verhalen en onderbroekenlol.

Op 31 december 1979 werd in Maarheeze de volleybalclub VCM officieel opgericht. Dit zou 4 april 2020 gevierd worden. Helaas besliste corona anders. 

Afgelopen zaterdag (net binnen de 2 jaar na de oorspronkelijke datum) werd dit feestje dan toch eindelijk gevierd. Natuurlijk in de eigen oude, vertrouwde Smeltkroes. Het was een goedbezochte reünie met bezoekers uit alle windstreken, waarvan een aantal elkaar al bijna 20 of 30 jaar niet gezien hadden.

Bij ontvangst kregen de bezoekers, allemaal leden of oud-leden van VCM, een speciale editie van de VCM-er (“de Emmer”). Dit clubblad, dat vroeger een bundeling van wedstrijdverslagen was, stond nu boordevol oude artikelen en anekdotes van de afgelopen decennia. Daarna mocht men de feestzaal in, die mooi versierd was met een VCM-spandoek en diverse (heel) oude VCM-shirtjes.

Twee leden van het eerste uur, Toos Veldhuis en Hans Vissenberg, werden door het bestuur in het zonnetje gezet voor hun 40 jarig lidmaatschap. Zij ontvingen een bloemetje en een flesje wijn.

De organisatie had verder voor de juiste ingrediënten voor een geslaagde reünie gezorgd. Naast een natje en een droogje was er een mooi filmpje met een wc-rol in de hoofdrol. En op een groot scherm werden continue foto’s van de afgelopen decennia getoond. Verder lagen er verschillende albums en mapjes met heel veel foto’s. Dit leidde tot sterke verhalen over de wedstrijden en trainingskampen. En ook werd er smakelijk gelachen over een foto van een oud-lid in zijn onderbroek. Wat een lol.

Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en het was nog lang ‘volle bak’. De aanwezigen kijken nu al uit naar de volgende reünie.

VCM is een gezellig clubje, dat nog steeds wekelijks traint en speelt in de Smeltkroes. Kom gerust eens kijken op donderdagavond, tussen 19:30 en de 21:00. En als je zin hebt train je gewoon lekker mee.

De reünie voor “VCM 40 jaar” gaat eindelijk door!

Oproep aan oud-leden om zich aan te melden

Eind 2019 bestond VCM, de volleybalclub in Maarheeze, alweer 40 jaar. Dat jubileum zouden we, leden en oud-leden van VCM, op 04-04-2020 vieren met een feestelijke reünie. Helaas moesten we het door corona een paar keer verzetten. En vorig jaar prikten we als  nieuwe ‘geplande datum’ voor deze reünie/ feestavond in de Smeltkroes: zaterdag 2 april 2022. Dat is dus nog net binnen de 2 jaar na de oorspronkelijke datum! En nu kunnen we zeggen: “It giet oan!”

Op deze datum kunnen we elkaar begroeten en samen herinneringen ophalen. Gewoon even een hand schudden van een oud teamgenoot, bij een ander weer aanschuiven en een praatje maken en dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Heb jij vroeger bij de volleybalclub VCM in Maarheeze gespeeld en wil je er deze avond graag bij zijn? Meld je dan vóór 6 maart 2022 aan voor de reünie en/ of verdere informatie, middels een mail naar VCMvolleybal@gmail.com.


Ken jij iemand die bij VCM gevolleyd heeft? Wil je bepaalde oud-teamgenoten graag nog eens spreken? Zoek hun (mail)adres op en deel dit nieuws, want misschien staan ze nog niet op onze mailinglijst! Wijs hem/ haar op de mogelijkheid om zich aan te melden voor het laatste nieuws omtrent deze reünie via bovengenoemd mailadres.

 

Omcirkel deze datum nu meteen in jouw agenda! Want ook jij wil deze ouderwets gezellige feestavond niet missen! Toch?

De reünie gaat er komen …. Tóch weer een NIEUWE datum voor “VCM 40 jaar”

Eind 2019 bestond VCM, de volleybalclub in Maarheeze, alweer 40 jaar. Dat jubileum moest gevierd worden met een feestelijke reünie. Door corona is het er nog niet van gekomen.

Wikipedia omschrijft het als volgt: “een reünie is een bijeenkomst van mensen die in het verleden vaker samen zijn geweest en toen een groep vormden, maar nadien uit elkaar zijn gegaan.” En als je elkaar langere tijd niet gezien en gesproken hebt, dan wil je dat graag zonder belemmeringen doen. Gewoon even een hand schudden van een oud teamgenoot, bij een ander weer aanschuiven en een praatje maken. Helaas is dat nu nog niet mogelijk.

We stonden voor de keuze om de reünie op 16 oktober 2021 door te laten gaan met de dan geldende beperkingen. Of om ervoor te kiezen het weer op te schuiven en te hopen, dat het de volgende keer in meer vrijheid plaats kan vinden.
De organisatie was unaniem van mening dat de laatste optie de beste keuze is.

Hoewel we al enkele keren eerder een nieuwe datum hebben vastgelegd voor onze reünie/ feestavond in de Smeltkroes, doen we dat nu nogmaals:
zaterdag 2 april 2022.
Op deze datum kunnen we dan hopelijk weer elkaar begroeten, samen herinneringen ophalen en dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Het is dus weer even een uitstel, maar de reünie gaat er komen!

Hopelijk kunnen we begin volgend jaar weer een hernieuwde oproep voor jullie aanmelding doen. Die berichtgeving gaat dan via de website van VCM, de mail, HAC weekblad en/ of via Maarheeze.nu.

Ken jij iemand die bij VCM gevolleyd heeft? Deel dit nieuws en wijs hem/ haar op de mogelijkheid om je aan te melden voor het laatste nieuws omtrent deze reünie via VCMvolleybal@gmail.com.

Zet deze datum nu meteen in jouw agenda! Want als het zover is, dan wil je deze ouderwets gezellige feestavond niet missen!